Reserveren
Naturiste ruimte

Naturiste ruimte

Omdat sommigen alleen naakt van een sauna en hammam kunnen genieten…

Het naturisme is verbonden met gezondheid. De genezers van weleer refereerden naar de krachtige natuur. In de Gallo-Romeinse tijd waren de waterbronnen plekken van diepe verering.

Het terugvinden van het contact met deze elementen zou deugdzame psychische invloed hebben, het lichaam is vrij in de schoot van de natuur, maar beschikt ook over sociale deugden, de harmonie die hieruit voortvloeit zou een soort ideale gemeenschap zonder vooroordelen creëren.

EEN APARTE NATURISTEN RUIMTE.

In dit naaktgedeelte vind je een panoramische sauna, een hammam, jacuzzi van 36°C, warm bad van 38°C, koud bad van 20°C en 3 voetbaden.

SAUNA
Een sauna is een afgesloten houten ruimte waarin je een droog warmtebad kunt nemen, met een temperatuur die kan variëren van 70°C tot 100 °C.

Het saunabezoek is weldoend voor het spierstelsel en de bloedsomloop, de eliminatie van giftige stoffen en de ontspanning.

Eén of twee sessies van 5 tot 15 minuten worden gevolgd door een verfrissend en stimulerend stortbad en een koud bad. Als je na het verlaten van de sauna een koude douche wilt nemen, begin dan met de voeten en de benen, daarna de armen en tot slot de rest van het lichaam.

Het is zeer belangrijk voldoende rust te nemen tussen twee sessies; je kunt gaan zitten of een aantal minuten neerliggen. Neem aan het eind van de sessie weer een zittende houding aan.

Als je een duik in het zwembad wilt nemen, neem dan eerst een douche om je zweet af te spoelen.

Er worden meermaals per dag ‘Aufguss sessies’ georganiseerd.

De deelnemers komen op hetzelfde moment in de sauna binnen. De deur wordt gesloten. De saunameester giet geparfumeerd water over de stenen, waardoor de vochtigheid en het warmtegevoel toenemen. Hij «verspreidt» de warme en vochtige lucht over de volledige ruimte.

De toegang is vrij en inbegrepen in de prijs.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
NORDIC Ceremoniën 11u30 11u30 11u30 11u30 11u30 11u30 11u30
ZACHTE Ceremoniën 14u30 14u30 14u30 14u30 14u30 14u30 14u30
YIN-YANG Ceremoniën 18u30 18u30 18u30 18u30 18u30 18u30 18u30
TIPS VAN DE THERMEN VAN SPA:
  • zorg ervoor dat je huid goed droog is voor je de sauna binnengaat
  • drink veel water.
GEDRAGSREGELS:
  • Het dragen van een badpak is verboden in deze zone. Vergeet vooral niet uw badpak opnieuw aan te trekken bij het verlaten van deze zone.
  • Gelieve om hygiënische redenen gebruik te maken van een handdoek om op te zitten.
  • Let op: als je een bril draagt, neem die dan niet mee in de sauna of de hammam. De hitte kan deze beschadigen.
  • De sauna en hammam zijn rituele plaatsen; plaatsen waar men tot rust komt door de zorgen opzij te zetten. Hier wordt nog meer de geest dan het lichaam geharmoniseerd. Gelieve de stilte te respecteren.
  • Geen enkele vorm van voyeurisme, exhibitionisme of eender welke houding die anderen zou kunnen choqueren zijn toegelaten. Deze zullen de onmiddellijke en definitieve uitsluiting van de betrokken personen tot gevolg hebben. De badmeesters zullen optreden en hebben in deze de volledige autoriteit. Er is geen beroep tegen hun beslissing mogelijk.
  • Bent u een koppel? Vermijd uw intimiteit tentoon te spreiden… een bescheiden kusje kan…
  • Gelieve tijdens de ceremoniën nauwgezet de aanwijzingen van de badmeesters te volgen. Gelieve eveneens de aanvangstijden te respecteren teneinde het goede verloop van de sessies niet te verstoren.
  • De toegang tot de sauna’s en hammams is toegelaten vanaf de leeftijd van 16 jaar.
HAMMAM
Een hammam is een aangenaam warm stoombad van 40-45° met een bijzonder hoge vochtigheidsgraad van 70-75 %.

De hammam zorgt ervoor dat je beter kunt ademhalen en helemaal tot rust komt. Een verblijf in de hammam gaat spierspanning en nervositeit tegen.

Advies van de Thermen: volg een of twee sessies van 5 tot 10 minuten, gevolgd door een verfrissend stortbad en een rustmoment.

Er worden meermaals per dag ‘opgietsessies’ georganiseerd.
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
SALTY Ceremoniën 16u30 16u30 16u30 16u30 16u30 16u30 16u30

UREN EN TARIEVEN

forfaits

Uren en Tarieven baden en thermoludische ruimten

TEXTIEL RUIMTEN

Hamams en Saunas

NATURISTEN RUIMTEN

Naturisten ruimten en ceremoniën

RELAXATIE RUIMTEN

Onder Woodlicht en Infrarood licht, rustzaal