Reserveren
Praktische infos

Praktische infos

Wat u moet weten over uw komst…
Eerste bezoek? Click hier
DE VEILIGHEIDSREGELS DIE WE MOETEN NU VOLGEN WIJZIGEN DE ONDERSTANNDE REGELS. ZIE ONZE SPECIALE PAGINA MET DE MAATREGELEN DIE IN DEZE PERIODE VAN GEZONDHEIDSCRISIS MOETEN WORDEN GENOMEN.
U komt onverwachts of u hebt een afspraak?

VOORRESERVERING IS TEN STERKSTE AANBEVOLEN voor toegang tot de baden en de spa. Je kunt nog steeds naar binnen zonder te reserveren, maar op drukke dagen kan de toegang geweigerd worden.

Het is mogelijk dat er nog verzorgingen beschikbaar zijn bij uw aankomst, maar toch raden wij u ten stelligste aan van tevoren een afspraak te maken.

Tijd vóór een afspraak of een verzorging

Ons advies: kom iets vroeger naar de Thermen. U kunt zich dan in alle rust omkleden.

We vragen u om minstens 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn op de plaats waar de verzorging is gepland. Als u te laat bent, dan kan uw plaats worden ingenomen door een andere kuurgast en loopt u uw verzorging mis.

Annulering of wijziging van een afspraak

We zouden het op prijs stellen als u ons dringend verwittigt in geval van een verhindering voor elk uitstel of elke annulering van de reservatie.

 • Tot 48 uur vóór de geplande datum van de prestaties, de totale of gedeeltelijke annulatie van de gereserveerde verzorgingen is mogelijk zonder annulatiekosten.
 • Bij elke annulatie van de totale of gedeeltelijke gereserveerde verzorgingen minder dan 48 uur, is 100% van het bedrag verschuldigd.
Overschrijden van de tijd ter plaatse

Als u de tijd overschrijdt die u hebt gekregen voor uw persoonlijke verzorging (bijvoorbeeld een toegang voor de baden voor 3 uur), dan dient u een supplement te betalen als u het gebouw verlaat: € 4 per half uur dat u overschrijdt;

Als u een verzorging hebt gereserveerd voor 3 uur, dan wordt de tijd van de verzorging er bijgeteld (bijvoorbeeld toegang voor 3 uur + een koolzuurbad= toegang voor 3.30 u).

Medische raadpleging, advies van de therapeuten

U kunt onze medewerkers raadplegen voor professioneel advies. Vergeet echter niet dat bepaalde verzorgingen een voorafgaand medisch advies vereisen. Er wordt u gezegd over welke verzorgingen het gaat bij het maken van de reservering.

Organisatie van de tijd

Nadat u uit de kleedhokjes komt, kunt u naar het Institut op de eerste verdieping gaan, waar u uw gedetailleerd programma met de planning van uw verzorgingen krijgt.

Als u hebt gekozen voor de toegang tot de baden, dan kunt u er onmiddellijk heen gaan of eerst iets eten of drinken.

Badjas en slippers

Voor de kuren krijgt u van de mensen van het onthaal volgende zaken om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te laten verlopen:

 • een badjas tegen de afgifte van iets wat u identificeert
 • slippers om te gebruiken in de delen van het centrum waar de verzorgingen plaatsvinden

U krijgt ze ‘s morgens en geeft ze ‘s avonds terug. Zo worden ze elke dag ververst.
Badjas huren is alleen mogelijk in de week en volgens beschikbaarheid (niet mogelijk in het weekend of feestdagen)

Blote voeten

In de zones met de baden en de zwembaden moet u op ‘blote voeten’ lopen. De hygiëne wordt in de thermen verzekerd door regelmatige ontsmetting.

U kunt gebruik maken van de slippers die u door het personeel van het onthaal werden overhandigd in de verzorgingszones.

Wat u bij zich moet hebben

Voor iedereen:

badkleding (kort), een badmuts (facultatief), een zwembril (facultatief), een of beter nog twee badhanddoeken, een zak waarin alles zit, zonder uw gewone bril te vergeten als u dat wenst, een tijdschrift of een goed boek waarvan u kunt genieten, uw zonnebril afhankelijk van het seizoen en de tijd of wandelschoenen of laarzen als u het aangrenzende bos wil verkennen voor- of nadat u naar de thermen gaat/bent geweest.

Voor mama’s en hun baby’s (in het kader van de kuurdagen Mama-Baby of de sessies babybubbels): de gewone voeding voor uw baby, luiers, reservekledij en badhanddoeken.

Verplichte douche

Voor iedereen:

 • voordat u in de baden gaat (bij uw aankomst en telkens na elke pauze uit de baden)
 • nadat u van de sauna’s en/of hamam hebt genoten
 • na elke verzorging die u hebt gekregen in de verzorgingsruimte.

U moet eveneens met uw voeten in het voetbad voordat u in de baden gaat.

Kleedkamer/Kastje

In deze kleedhokjes, die zich dicht bij de ingang bevinden, kunt u zich omkleden voordat u in het gebouw rondloopt.

U hebt een gesloten kastje te uwer beschikking. Daarin kunt u uw persoonlijke spullen opbergen. Met de armband die u bij uw aankomst krijgt, kunt u het kastje veilig afsluiten.
Als u vertrekt, maakt u uw kastje leeg. Ook al hebt u voor een kuur van 3 of 5 dagen gekozen, toch raden wij u aan om uw kastje elke dag leeg te maken omwille van veiligheids- en hygiënische redenen en zodat het schoonmaakteam het kan reinigen.

Armband

U krijgt een armband van zodra u de formaliteiten bij het onthaal hebt vervuld. U houdt die gedurende uw volledige verblijf bij. De armband programmeert zich van zodra u via de draaideur naar binnen of naar buiten gaat.

Zo krijgt u toegang tot het centrum. Hij zorgt ervoor dat uw kastje met uw kledij veilig kan worden afgesloten. Hij doet dienst als portemonnee voor de kleine uitgaven die u ter plaatse nog wenst te doen: drankjes, (lichte) maaltijden, extra verzorgingen, schoonheidsproducten…
Om dit te betalen, kunt u gebruik maken van de automatische kassa in de kleedkamer van de baden of aan de receptie.

Verlies van uw armband

U moet zich wenden tot het personeel aan het onthaal van zodra u ontdekt dat u uw armband kwijt bent. De armband moet van op afstand worden gedeactiveerd om te vermijden dat er u uitgaven worden aangerekend.
U zal een vergoeding van € 5 moeten betalen. Als u dit niet meldt, dan wordt deze vergoeding verhoogd tot € 20.

Huishoudelijk reglement

De algemene toegangs- en gebruiksvoorwaarden voor de Thermen van Spa hangen uit aan de ingang van de hoofdkleedkamer.

Dit zijn de belangrijkste zaken:

 • in het gebouw wordt niet gerookt. Het is verboden te roken binnen in de Thermen van Spa. Het is wel toegestaan op een bepaalde plaats buiten op het terras van de baden.
 • kinderen zijn toegelaten vanaf 15 jaar.
  Bij twijfel kan het personeel aan het onthaal vragen om u te identificeren. Als er geen bewijs kan worden geleverd en er zijn nog steeds twijfels, dan kan de toegang tot het gebouw worden geweigerd.
  In dat geval behouden de Thermen zich het recht voor om zonder terugbetaling de verzorgingen voor de personen met jonge kinderen die niet in het gebouw binnen mogen, te annuleren.
 • in het gebouw zijn geen dieren toegelaten.